zondag 3 april 2016

Worteljescakejes - Little Carrotcakes


De flowkalender laat iedere maand de groente van de maand zien. Goed voor jezelf en voor het milieu om seizoensgroente te eten. Daarom maakte ik worteltjescakejes ;)
In plaats van een taartvorm vulde ik muffinvormpjes. 


Voor de cakejes heb je nodig (voor ongeveer 12 tot 14 cakejes):
225 ml zonnebloemolie
200 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
275 gr basterdsuiker
3 eieren (= 150 gr)
Snuf zout
2 theelepels kaneel
275 gr geraspte worteltjes
75 gr fijngehakte walnoten

(je kan natuurlijk ook een taartvorm of cakevorm vullen)

Cake maken:
Verwarm de oven op 160 graden.
Roer de bloem, bakpoeder, suiker, zout, kaneel door elkaar. Klop de eieren en de zonnebloemolie door elkaar tot een lichtgele gladde massa. Voeg de droge delen (bloemmengsel) toe en mix kort door elkaar. Voeg de geraspte worteltjes en gehakte walnoten toe. Spatel goed door elkaar zodat alles evenredig verdeeld is.
Doe het mengsel in de muffinvormpjes en bak het midden van de oven tot de cakejes gaar en goudbruin zijn (ongeveer 3/4 uur).
 Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn als ze goudbruin zijn.

Afwerken:
Je kan de cakejes versieren, nadat ze volledig afgekoeld zijn. Ik gebruikte slagroom (met een beetje mascarpone, om het goed stevig te maken) en smarties....

Voor een gezondere variant vervang je de suiker in het recept door Honing, Stevia en/of Ahornsiroop. En dan laat je de slagroomversiering weg. De tarwebloem kan vervangen worden door speltbloem.

Eet smakelijk!

---

It is good for you but also for the environment to eat vegetables of the season. Overhere it is carrot-time, so I made carrotcake....

For the cupcakes you need (for about 12 to 14 cupcakes)
225 ml of sunflower oil
200g flour
1 teaspoon baking powder
275 caster sugar
3 eggs (= 150 g)
pinch of salt
2 teaspoons cinnamon
275 g grated carrots
75g chopped walnuts

(You can also fill a caketin instead of muffintin)

Make the cake:
Preheat oven to 160 degrees.
Stir in flour, baking powder, sugar, salt, cinnamon. Beat the eggs and sunflower oil until light yellow and smooth. Add the dry parts (flour mixture) and mix briefly together. Add the grated carrots and chopped walnuts. Fold together well so that everything is evenly distributed.
Put the mixture into the muffin tins and bake in the middle of the oven until the cakes are golden brown and cooked through (about 3/4 hour).
 Check if they are baked well with a needle when they are golden brown.

Assembly:
You can decorate the cupcakes after they have cooled down completely. I used cream (with a little mascarpone to make it good solid), and smarties ....

For a healthier version, you replace the sugar in the recipe with Honey, Stevia and / or Maple Syrup. And then you do not ad cream. 

Bon appetit!

1 opmerking:

Sandra zei

Lekker, die ga ik proberen. Dank je voor het recept!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...