donderdag 19 mei 2016

Rabarber Kruimeltaart - Rhubarb Crumblepie


Het is weer het seizoen voor Rabarber. Mmmmmm, heerlijk vinden we dat hier!

Ik maakte een Amandel Rabarber Kruimeltaart....

Ingrediënten:

Voor de bodem:
100 gr suiker
1/2 ei
100 gr roomboter
200 gr bloem
snufje zout

Voor de frangipane:
50 gr boter
1 1/2 eieren
250 gr amandelspijs
(amandelspijs maak je makkelijk zelf door amandelen te malen en te vermengen met fijne kristalsuiker (zelfde gewicht als de amandelen), citroenschilrasp en wat water. Hoe langer van te voren gemaakt, hoe lekkerder de smaak)

Voor de vulling:
500 gr Rabarber

Voor het Kruimeldeeg: 
150 gr bloem
75 gr suiker
100 gr koude roomboter

Bereiding:

Maak het deeg voor de bodem door alle ingrediënten door elkaar te mengen en goed te kneden. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten.

Maak de Rabarber schoon en snij in kleine blokjes. Kook de Rabarber, giet een paar keer tussentijds het vocht af zodat je een een dikke compote overhoud.

Verwarm de oven op 180 graden Celsius en vet een platte taartvorm in. Rol het deeg voor de bodem dun uit en bekleed de taartvorm hiermee. Bak vervolgens blind (met een bakpapier en gevuld met bonen) in de oven voor 15 minuten. Verwijder de blindbakvulling en bak nog eens 5 minuten. 

Maak ondertussen de frangipane door de ingrediënten te mengen. Maak een kruimeldeeg door de ingrediënten te mengen en losjes met je vingers tot kruimels te maken. 

Vul de gebakken bodem met een laag frangipane. Doe hierover de uitgelekte rabarber en verdeel het over de gehele taart. Doe hierover het kruimeldeeg en bak nog eens voor een halfuur op 190 graden Celsius totdat de kruimels goudbruin zijn. Laat de taart goed afkoelen voordat je hem gaat snijden. Ook direct vanuit de koelkast is de taart lekker fris. 

Eet smakelijk!

---

It is the Rhubarb season again. Yummie, we love it here!

I made an almond rhubarb crumble pie ....

Ingredients:

For the base:
100g sugar
1/2 egg
100g butter
200g flour
pinch of salt

For the frangipane:
50g butter
1 1/2 eggs
250g almond paste
(Almond paste can you make easily yourself: by grinding almonds and mix it with caster sugar (same weight as the almonds), some lemon zest and some water. The longer made in advance, the better the taste)

For the filling:
500 gr Rhubarb

For the Crumble:
150g flour
75 g sugar
100g cold butter

Preparation:

Make the dough for the base by mixing all the ingredients together and knead well. Let the dough rest in the refrigerator for at least half an hour.

Clean the Rhubarb and cut into small cubes. Cook the rhubarb, remove the moisture a few times so you get a thick compote.

Preheat oven to 180 degrees celsius and grease a flat pie mold. Roll out the dough for the base thinly and line the pie mold with it. Then bake blind (with bakingpaper and fill it with beans) in the oven for 15 minutes. Remove the filling and bake another 5 minutes.

Meanwhile, make by mixing the ingredients frangipanne. Make a crumble pastry by mixing the ingredients and loosely make crumbs with your fingers.

Fill the baked base with frangipanne. Ad the drained rhubarb and spread it over the entire pie. Ad the crumble topping and bake for another half an hour on 190 degrees celsius until the crumbs are goldenbrown. Let the pie cool down completely before you cut it. The pie tastes nice and fresh also directly from the refrigerator.

Bon appetit!



Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...